Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Blog

BERBERİN

BERBERİN

Berberin: Doğal Yolla Sağlıklı ve Formda Kalmanın Sırrı Berberis vulgaris, yaygın adıyla "alıç" veya "dikenli alıç" olarak bilinen, hoş kokulu çiçekleri ve kırmızı meyveleriyle tanınan bir çalı bitkisidir. Yüzyıllardır tıbbi amaçlarla kullanılan bu bitki, son zamanlarda sağlık ve beslenme alanında da popülerlik kazanmıştır. Berberis vulgaris bitkisinden elde edilen besin takviyelerine berberin denir, doğal bir şekilde [...]
GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI

GRİP VE SOĞUK ALGINLIĞI

Bazı ülkelerde grip, her yıl nüfusun yüzde 40'ını etkileyebilmektedir. Her yıl genellikle ekim ve mayıs ayları arasında yayılım göstermektedir. Ortalama 2-3 günlük kuluçka döneminin ardından aniden semptomlar başlar. Grip hızlı ve şiddetli bir şekilde başlar ve daha uzun sürer. Soğuk algınlığı yavaş gelişir ve hızla geçer. Bağışıklık sisteminin zayıfladığının en önemli göstergesi kişinin sık enfeksiyon [...]
KOLESTEROL

KOLESTEROL

Kolesterol Nedir? Kolesterol ve trigliseritler, insan vücudunda yer alan ve yaşam için gerekli yağ türleridir. Kolesterol, hücre zarlarının temel taşıdır ve birçok hormonun yapısında bulunur. Karaciğerde üretimi olurken aynı zamanda et, süt, süt ürünleri ve hayvansal kaynaklı besinlerde de bulunur. Kolesterol suda çözünme özelliğine sahip değildir; bu nedenle vücutta taşınması, yüksek yoğunluklu (HDL) ve düşük [...]
DİYABET – İNSÜLİN DİRENCİ

DİYABET – İNSÜLİN DİRENCİ

İnsülin direnci, kan şekerinin normal olmasına rağmen insülin hormonunun normalden fazla salgılanması denir. Agresiflik, sık sık tatlı yeme ihtiyacı, konsantrasyon güçlüğü, gece tatlı yeme isteği tüm bunlar insülin metabolizmasındaki soruna işaret eder. Bu sağlık sorunu genellikle fazla kilosu olanlarda ve göbek yağları olan kişilerde görülür. Yüksek kan şekeri (hiperglisemi) genellikle diyabet hastalarında görülür. Şeker yükselince [...]
Quercetin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Quercetin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Quercetin çeşitli bitkilere rengini veren flavonoiddir. En çok kırmızı soğan ve elma kabuğu gibi kırmızı renkli besinlerde bol olmakla birlikte quercetin bakımından zengin olan çeşitli bitkiler de bulunur. Quercetin aslında daha önce de üzerinde en çok bilimsel çalışma yapılan flavonoidlerden birisiydi. Özellikle solunum yolu alerjilerine karşı kullanımıyla ön plana çıkmıştı. Ama son dönem quercetinin özellikle […]

Bütünsel Sağlık Nedir?

Bütünsel Sağlık Nedir?

Günlük hayatta en çok karşılaştığımız sorulardan biri “Nasılsın?” oluyor. Çoğu zaman ezberlenmiş cevaplar ile bu soruları geçiştiriyoruz. Peki gerçekten nasıl hissediyoruz? Bu soruyu kendi iç dünyanıza yönelttiğiniz zaman aldığınız cevap sizin sağlıklı olma ve olmama durumunuzu belirler. Bütünsel sağlık da tam olarak bu sorunun cevabı ile ilgilenen bir olgudur. Bireyin sadece bedenen sağlıklı olması ile […]

İşte Sağlıklı Bir Güzellik Tarifi!

İşte Sağlıklı Bir Güzellik Tarifi!

Kanserojen ve kimyasal ürünlerden bıktıysanız tamamen doğal ev yapımı bir ruj harika olabilir. Gelin malzemeleri beraber sayalım. 1 tatlı kaşığı balmumu pastili 1 tatlı kaşığı Kakao Yağı 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı Bu temel tarif, nemlendirici ve koruyucu olan pürüzsüz, berrak bir ruj yaratacaktır. Ruju renklendirmek için eklemeler yapabilirsiniz. Üstelik bu rengi istediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. […]

Pandemi Uykusuzluğumuzun Ana Nedeni

Pandemi Uykusuzluğumuzun Ana Nedeni

Bugünlerde verimli ve yeterli bir şekilde uyuyamıyorsan, yalnız değilsin. Birçok insanın ruh sağlığı COVID-19 sebebiyle sert bir şekilde etkilendi. Kanada’daki Ottawa Üniversitesi’nden araştırmacılar, birçok kişi için pandeminin iyi bir gece uykusuna da zarar verdiğini keşfetti. ”Peki bu problem ile nasıl başa çıkabilirim?” sorusunun cevabı ise yazımızda. Live Yourself’ten daha iyi dinlenmek ve daha iyi hissetmek […]

Fonksiyonel Çikolata

Fonksiyonel Çikolata

Fonksiyonel gıdalar son dönemde en çok ilgi çeken sağlık ürünlerinin başında geliyor. Avrupa Birliği Fonksiyonel Gıda Komisyonunun tanımına göre fonksiyonel gıda temel beslenme özelliklerinin yanında insan sağlığına destek olan gıdalar için kullanılan bir terim. Buna göre bir fonksiyonel gıdada ya insan sağlığına destek olduğu bilinen doğal bir içerik olabiliyor veya bir gıdadan zararlı olduğu bilinen [...]
QUERCETIN (Kuersetin)

QUERCETIN (Kuersetin)

Kuersetin üzerinde en çok bilimsel çalışma yapılan biyoflavonoidlerden birisidir. Biyoflavonoidler bitkilerde yapraklar, çiçekler, tohumlarda bulunana antioksidan doğal maddelerdir. Özellikle C vitamini ile beraber bitkilerde antioksidan koruma sağlarlar ve bitkilerin iklim değişiklikleri, yağmur, güneş ışığı gibi dış faktörlere karşı korunmasını sağlarlar. Biyoflavonoidlerin insan sağlığı için de geniş yelpazede yararı olduğu yapılan çalışmalarla bulunmuştur. Bedende üretilemeyen biyoflavonoidlerin [...]